Aut. Cand. Psych. Per Thorseth
specialist i psykoterapi og supervision. tilknyttet sygesikringen

Tlf. 20 30 15 60 (bedst mellem 12-13)
Mail: per@thorseth.dk

Jeg er uddannet fra Aarhus Universitet i 1990 og har efterfølgende taget en 3-årlig psykoterapeutisk efteruddannelse i Systemisk Teori og Metode fra DISPUK samt gennemgået et uddannelsesforløb i Kognitiv Terapi.
De første 10 år som psykolog var jeg ansat i en Familieafdeling, hvor jeg arbejdede med individuel terapi, par- og gruppeterapi.

I år 2000 blev jeg privatpraktiserende og etablerede Psykologhuset Aarhus, men i 2023 blev klinikken flyttet til Nordsjælland i Hornbæk i Helsingør Kommune under navnet Psykologhuset Thorseth
I Psykologhuset Aarhus stod jeg for ledelsen samt supervision af husets psykologer og psykologpraktikanter fra Aarhus Universitet.
Som psykolog på den offentlige sygesikring og i mit arbejde i Falcks beredskab udgjorde “Tab og Krise” en anden del af mit arbejde. Sideløbende hermed blev jeg tilknyttet Aarhus Kommunes “Krænker Team” samt Røde Kors med behandling af krigstraumatiserede flygtninge, hvilket betød, at jeg deltog i et 2-årigt uddannelsesforløb i “Vold og Seksuelle Overgreb” hos psykolog Eva Hildebrandt.

Barndomstraumer, narcissistiske personlighedsforstyrrelse samt psykiatriske problemstillinger som f.eks. skizofreni kræver dybdepsykologi, og er derfor af længere varighed.
Der skal en forvandling til, når gamle mønstre skal afvikles, og her slipper man ikke for angst, depression, meningsløshed og tomhed, for det er den overgang, der skal til, for at lyset atter kan komme til at skinne igen, og nye mønstre kan indlæres og automatiseres.
Selve udredningen og den intellektuelle forståelse af en problematik tager ikke ret lang tid. Det terapeutiske arbejde består især i at få kroppen med, og det tager tid. Her benytter jeg de oplevelsesorienterede terapiformer:

Med en 3-årlig psykoterapeutisk efteruddannelse på Svenske Moreno Institut og Norsk Psykodrama Forening har jeg også i min egenterapi haft stor gavn af at arbejde med de oplevelsesorienterede psykoterapeutiske former: Psykodrama, Gestaltterapi, Kropsterapi og Tegneterapi.
Når den overdrevne kontrol og de uhensigtsmæssige mønstre damper af, så ligger kreativiteten under den gamle “ ham” og venter på at folde sig ud.
Det handler om, at få en indsigt i sit eget liv, så man kommer “ hjem” i sig selv og bliver et mere autentisk menneske med et godt selvværd og en god selvtillid. Livet bliver nemmere og mere enkelt, når man holder armene tættere ind til kroppen, fremfor at holde dem udstrakt i en higen efter at få en ydre anerkendelse, som man dybest set kan lære at give sig selv.